A mi m’agrada la
cansalada, la botifarra negra i la blanca, el bull, el bisbe i el llom florejat,
que és més tendre. M’agrada la llonganissa més aviat sequeta i variants com el
pirinenc xolís. M’agraden els menuts de pollastre: el pedrer, els colls, les potes
i la sang fregida amb ceba o sense. M’agrada la carn de be, el fetge i les
turmes. M’agrada la pilota crua i amanida amb all i julivert escampada sobre
una llesca de pa abans d’enfarinar-la per posar-la a l’olla i m’agrada la
girella del Pallars. I prendre una cerveseta amb cos i un gotet de vi negre o
blanc. M’agrada tota mena de peix i de marisc; no m’agraden tant segons quins
preus. M’agraden tot tipus de formatges. M’agraden les cols, les bledes,
l’enciam i l’escarola, les mongetes tendres i les del ganxet, les faves i els
pèsols, les cebes i els tomàquets de color de rosa, de poma ple, de penjar.
M’agraden les figues, els caquis, les prunes i les cireres; els préssecs de
vinya i d’aigua, els albercocs i els nespres. M’agraden les avellanes, les
ametlles i les nous. M’agraden, i molt, les olives. M’agraden les cireres de pastor
collides aquests dies i les móres del mes d’agost. M’agrada el cafè curt i amb
regust de regalèssia, a la italiana. No m’agraden gaire els destil·lats servits
freds i en didalets, però sí que m’agrada el cava. Tampoc no m’agraden les
gormanderies. M’agraden els panellets de pinyons i de codony i la xocolata del
85 % de cacau. De les pastisseries, m’agrada tot el que du crema i també les merengues
i les ensaïmades farcides de cabell d’àngel. No faig un pas per menjar nata
però sí per mel i mató. M’agraden les coques de forner amb sucre i anís. Els
gelats tampoc no em diuen gran cosa però en fa perdre l’oremus l’orxata. Ja ho
sé que de res massa, com ja van observar els savis grecs, però, per què l’OMS i
les nostres religions maleeixen tot allò que dóna plaer?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada